Share on social networks!

Det bag-in-box format til vin har flere fordele sammenlignet med traditionelle flasker. Cirka for to år siden markedsførte ca. 15% af vinproducenterne i Europa deres produkter i bag-in-box-format. I dag øges dette tal. Selvom bag-in-box-emballageformatet ikke tillader druen at fortsætte sin modningsproces, tilbyder det en identisk smagsoplevelse som flaske og anses for ideel til øjeblikkelig forbrug.

Bag-in-box vin vs. vin i glasflaske eller PET-flaske

Her er nogle relevante statistikker, der understøtter fordelene ved bag-in-box:

  1. Lavere produktions- og distributionsomkostninger. En undersøgelse foretaget af Wine Business Monthly afslører, at produktionsomkostningerne for en glasflaske til vin er 2,50 til 3,00 dollars sammenlignet med 0,75 til 1,00 dollar for BiB. Derudover er distributionsomkostningerne markant lavere på grund af dens letvægts- og kompakte design.
  2. Længere holdbarhed. Ifølge Wine Intelligence er holdbarheden af en bag-in-box-vin op til 6 uger efter åbning, sammenlignet med de par dage, der anbefales til en åben vinflaske.
  3. Lavere miljøpåvirkning. Ifølge en undersøgelse foretaget af den australske vinforening producerer bag-in-box 55% færre drivhusgasemissioner end glasflasker.
  4. Eksportfordele. I nogle markeder, som Sverige, pålægges en skat afhængigt af emballagens vægt. Denne foranstaltning, der trådte i kraft i 2017, gavner BiB, især ved at ulempen ved 750 ml glasflasker, der vejer mere end 420 gram.

Ifølge Interpack-data har bag-in-box vin fordele for producenter og online salgssteder på grund af lave logistikomkostninger, nem transport, emballageomkostninger for 20 liter vin, der er 1,70 euro i stedet for cirka 6,40 euro, og det store trykområde til markedsføringsformålet. Bulk-købere nyder også godt af den ideelle stablekapacitet og lave købs- og transportomkostninger samt en kapacitet på op til 1.000 liter, der også gælder for olie, mælk og juice.

Slutforbrugere nyder godt af den praktiske indpakning til vinen, hygiejnisk og bekvem adgang til indholdet, besparelser på op til 40% sammenlignet med flaskede vin, beskyttelse af vinen mod lys og oxygen og muligheden for at forblive frisk i fire til seks uger efter åbning.

Endelig gavner miljøet af bag-in-box vin på grund af lav brændstofforbrug under transport, hvilket omsætter til tyve gange mindre CO₂-emissioner sammenlignet med konventionelle glasflasker.

Salgsstatistikker for vin i bag-in-box i Europa

Salget af vin i bag-in-box i Europa er steget markant i de seneste år. Især i lande som Storbritannien, Frankrig, Spanien og Sverige, hvor de udgør en betydelig del af markedet for vin. I nogle tilfælde vælger mere end en tredjedel af forbrugerne denne emballagetype. Ifølge den svenske vinproducentforening er vin i bag-in-box den mest populære måde at købe vin på i landet, hvor salget udgør 29% af det samlede volumen af solgt vin.

Her er nogle statistikker, der bekræfter dette:

  • Ifølge en FMI-rapport nåede det globale bag-in-box-marked 3,9 milliarder dollars i 2021, og det forventes at vokse med en årlig sammensat vækstrate på 5,7% frem til 2031 og nå 6,6 milliarder dollars.
  • Ifølge en undersøgelse fra Grand View Research forventes det globale marked for vin i bag-in-box at vokse med en årlig sammensat vækstrate på 6,1% fra 2021 til 2028.
  • En nylig undersøgelse fra Wine Intelligence afslører, at formatet med vin i bag-in-box især er populært blandt yngre forbrugere og dem, der søger en mere tilgængelig og bæredygtig mulighed.
  • Ifølge en undersøgelse fra Wine Intelligence mener 35% af vinforbrugerne i Storbritannien, at vin i bag-in-box er en mere bæredygtig måde at købe vin på.

Også uden for Europa er det en mulighed, der vinder styrke. I USA er markedet for vin i bag-in-box vokset i de seneste år, hvor salget udgør 10% af det samlede marked for vin ifølge NielsenIQ. Hvis vi ser på, hvad der sker i Australien, vil vi se, at salget af vin i bag-in-box også er steget i popularitet i de seneste år, med en stigning på 30% i salget af 4 liters BiBs ifølge Wine Australia.

Bag-in-box er en trend, og HandsFreeTap multiplicerer dens effektivitet og bekvemmelighed. Har du hørt om det?


Share on social networks!